Útmutató az ékszerek tisztán tartásához

Tartsa gyémántjait és más drágaköveit szikrázóan csillogó állapotban egy egyszerű tisztítási módszerrel.
Útmutató az ékszerek tisztán tartásához

Fehér ecet és szódabikarbóna kombinációjával eltávolíthatja a szennyeződéseket és a foltokat ékszereiről. A tisztító paszta elkészítéséhez keverjen össze három rész szódabikarbónát és egy rész vizet. Vigye fel a pasztát az ékszerére, és hagyja hatni öt-tíz percig. Ezután egy puha ruhával törölje szárazra. Ezután alaposan szárítsa meg, mielőtt tárolja.

Ha ékszereit ékszertisztító oldattal tisztítja, ügyeljen arra, hogy ne itassa át túl sok szappannal. A szappanmaradványok elhomályosítják a drágaköveket, és esetleg eltörnek. Ügyeljen arra, hogy ne dörzsölje közvetlenül a drágaköveket, mert ez kimozdíthatja őket, és kieshetnek. A gyűrűt mindig a szalagnál fogva húzza szét, ne a drágakőnél. Ha egy drágakő kiesik, fontos, hogy azonnal hívjon ékszerjavító szervizt.

Az ezüst tisztításának másik egyszerű módja a szódabikarbónát és sót tartalmazó tisztítóoldat használata. Ez az oldat képes eltávolítani a szennyeződéseket és visszaadni ezüst ékszereinek fényét. Az oldat erős, ezért ügyeljen arra, hogy puha ruhát használjon a tisztítóoldat eltávolításához. A második tálban alaposan öblítse le az ékszert, majd egy puha ruhával fényezze ki. Ugyanezt az oldatot használhatja, ha rozsdamentes acél ékszereket tisztít.

Amikor gyémánt eljegyzési gyűrűjét tisztítja, fontos, hogy minden használat után gondosan vegye le. A gyűrűben felhalmozódhat az izzadság, a szennyeződés és a kezéről származó maradványok. A gyakori kézfertőtlenítőszer-használat is tompíthatja eljegyzési gyűrűje fényét. Az igazán csillogó felület érdekében hat-tizenkét havonta vagy évente egyszer érdemes szakszerűen tisztíttatni. A gyémánt tisztításának költségei alacsonyak, a karbantartás pedig egyszerű.

Bár egyes ékszerek több karbantartást igényelnek, mint mások, minden ékszertípus rendszeres tisztítást igényel. Ha gyakran viseli az ékszereit, azok tompábbnak tűnnek, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze az állapotukat. Gyakran előfordul, hogy viselője nem vesz észre különbséget ékszere színében, amíg az el nem mattul. Ha időt szán az ékszerek polírozására, az biztosítja azok csillogó megjelenését és meghosszabbítja az élettartamát. Sok más módja is van az ékszerek tisztításának.

Ékszertisztító készletre nincs szükség. Ha az ékszer nem sérült, akkor a szokásos háztartási termékekkel is megtisztíthatja. A fogkefe nagyszerű eszköz a mélyedések és a kis rések tisztítására. Ügyeljen arra, hogy alaposan öblítse ki, és puha ruhával alaposan szárítsa meg. Ezután itt az ideje, hogy megvédje értékes ékszereit a mindennapi kopástól. Ha nem tudja, hogyan tegye ezt, próbálja ki az alábbi módszerek egyikét.

Ha valaha is kísértésbe esett, hogy mosogatószert vagy kézi mosogatószert használjon ékszereire, valószínűleg észrevette, hogy az ezekben a termékekben használt vegyi anyagok károsíthatják a drágaköveket és a fémeket. A szappan mellett a kézi mosogatószer és a fogkrém is erősen csiszoló hatású, és károsítja az ékszereit. Arra is ügyeljen, hogy ékszereit ne mosogató közelében tisztítsa, és a lefolyót takarja le egy ruhával.

Kapcsolódó cikkek

Útmutató az ékszerek tisztán tartásához

Útmutató az ékszerek tisztán tartásához

Tartsa gyémántjait és más drágaköveit szikrázóan csillogó állapotban egy egyszerű tisztítási módszerrel.