4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

Természetesen, nem csak a cikkben felsorolt négy színnek van hatása az életünkre, a hangulatunkra, de most ezzel a négy színnel foglalkozunk kiemelten. Ma már állásinterjún is javasolják például, hogy milyen színű ruhába öltözzünk. Egyrészt, hogy pozitív benyomást keltsünk az interjúztatóban, másrészt, hogy mi magunk is jól érezzük magunkat, jól teljesítsünk, és biztosan mi kapjuk meg az állást. A színekkel kapcsolatos leírások nem csak az öltözködésre vonatkoznak, hanem, akár még a lakberendezésben is kihasználhatjuk a színek pozitív erejét, vagy elkerülhetjük azokat, ha nem szeretnénk, hogy a lakásunkon a komor hangulat uralkodjon el.
4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

A sárga, mint a napfény színe

A citromsárga szín mindenkiben vidámságot generál, merthogy a napfényt, a nyarat, az örökös jókedvet juttatja eszünkbe. A vagány emberek színe is, mert hiszen az ilyen habitusú emberek aztán nem félnek, hogy megbámulják őket az utcán, sőt ellenkezőleg. A citromsárga, nemhogy energiával tölt fel bennünket, de még az étvágyat is megnöveli. A citromsárga egy nagyon szép szín, azonban egy idő után meg is lehet unni, mert akár még frusztráltak is lehetünk tőle. Meglepő módon a lakberendezésben, a gyerekszobába nem javasolják ezt a színt, merthogy a gyerekek síróssá válnak ettől a színtől.

A nyugalom és a kék szín

A kék színtől az égboltra és a tengerre is asszociálhatunk, ami szintén jó érzéssel tölthet el bennünket és a nyarat is felidézheti bennünk. Ráadásul a kék szín tele van pozitív energiával. A kék színtől nyugodtak is lehetünk. A kéknek több árnyalata is van. A sötétkék jó hatással van a gondolatokra, míg a világosabb kék, nagyszerűen hat az elmére, segít lecsendesíteni azt. Ha fogyókúrázol, ideje azt a helyiséget kékre festeni a lakásban, ahol étkezel, merthogy csökkenti az étvágyat.

A narancs és az életerő

A narancsszín életerőt kölcsönöz a viselőjének, és sok-sok energiát is kaphatunk ettől a színtől. A narancsszíntől lelkesek leszünk, így ez a szín, már javasolható egy állásinterjúra, de még a munkahelyünkre is, főleg, ha valamilyen új projekten dolgozunk és még a nyelvtanuláshoz is elengedhetetlen, hiszen egy új nyelv elsajátításához, lelkesedésre is szükségünk van.

A vörös és a szerelem

A vörös szín láttán a legtöbben a szerelemre, a pozitív érzésekre asszociálnak. A szerelem egy nagyon intenzív érzés, mint ahogyan a düh és a harag is. A vörös szín éppen ezért nem javasolt sem a lakberendezésben – esetleg csak abban az esetben, ha más színnel tudjuk annak hatásait ellensúlyozni – és nem javasolt ilyen színű ruhát sem felvenni állásinterjúra. A vörös színbe öltözött ember rögtön felhívja magára a figyelmet, ahogy belép valahová, így introvertált személynek sem javasolható, hacsak nem szeretné egy ilyen befelé forduló ember, hogy minden szem rászegeződjön.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

A gyermekeknek való játékvásárlás szórakoztató lehet, de biztonságosnak is kell lennie.

4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

A színek hatással vannak ránk. Ezért nem mindegy, hogy milyen színű ruhába bújunk, milyen lakberendezési tárgyak találhatók meg az otthonunkban, és milyen színű ruhát viselünk az állásinterjún. A cikkben négy színről olvashatsz részletesebben.

Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

A kedves ember sokkal szimpatikusabb, mint az a személy, aki állandóan mogorva. Nem beszélve arról, hogy a kedvesség mennyire pozitívan hat az egészségre is. Mutatjuk is, hogy miért olyan kifizetődő kedvesnek lenni.