3 csokis, kakaós desszert, 3 nagyszerű gyümölccsel

A csokoládé hizlal. Persze csak akkor, ha nem tartjuk a mértéket és mindennap sokat fogyasztunk abból. Azonban a magas kakaótartalmú étcsokoládé, nem hizlal – csakis mértékkel fogyasztva – és még az egészségünket is óvja, hiszen tele van antioxidánsokkal, amelyeknek nagyon fontos szerepe van az egészségünk megóvásában, hiszen az antioxidánsok csökkentik a szabadgyökök számát a szervezetünkben. Ez pedig csökkenti a betegségek és esetleges fertőzések kialakulásának kockázatait. A cikkben 3 olyan csokis desszert receptjét olvashatod, amelyek étcsokoládéval készültek, és rendkívül könnyű azokat elkészíteni.
3 csokis, kakaós desszert, 3 nagyszerű gyümölccsel

Narancsos csokikrém kezdőknek hozzávalói:

· 10 dkg, 70 százalékos étcsokoládé

· 5 dl habtejszín

· egy maréknyi mandula

· 1 kisebb narancs

· néhány citromfű levél

Hogyan készítsd el?

Vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét. Majd húzd le az edényt a tűzhelyről. Verd kemény habbá a tejszínt, majd a két hozzávalót óvatosan forgasd, keverd össze. A csokikrémet adagold fagylaltos kelyhekbe, poharakba, és tedd azt be a hűtőbe, akár egy éjszakára.

Hámozd meg, majd szeleteld fel vékonyan a narancsot, illetve pirítsd meg a mandulát, majd mosd meg a citromfű leveleket. Minden csokikrém tetejére egy szelet citrom, 3-4 darab pirított mandula és 1-2 citromfűlevél kerüljön.


Kakaós mousse avokádóval:


· 2 db nagyobb, érett avokádó

· 20 dkg kakaópor

· 1 csipet só

· 3 evőkanál méz

· 1 vaníliarúd

· egy kevés kókusztej

· egy marék kék áfonya

· kókuszreszelék

· pirított dió

Hogyan készítsd el?

Hámozd meg az avokádót, vedd ki a magját, kockázd fel és turmixold le, azaz pépesítsd. Add hozzá a pépesített avokádóhoz a kakaóport, a mézet, sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és ízlés szerinti mennyiségben a kókusztejet. Keverd össze az alapanyagokat. Kanalazd poharakba a desszertet és legalább két óráig hűtsd azt hűtőben. Díszítsd ezt a nagyon finom édességet áfonyával, kókuszreszelékkel és pirított dióval.


Fekete szedres, csokis túródesszert hozzávalói:

· 20 dkg túró

· 2 evőkanál vaníliás porcukor

· 2 vaníliarúd

· 10 dkg étcsokoládé

· 2 evőkanál vaj

· 1,5 dl kókusztej

· 15 dkg fekete szeder

· néhány citromfűlevél

Hogyan készítsd el?

Egy keverőtálban keverd össze a porcukrot a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a túróval. Olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a felkockázott étcsokoládét és az előzőleg felmelegített kókusztejet. Folyamatosan kevergesd.

Mosd meg a fekete szedret, csöpögtesd le és vágd mindegyiket ketté.

Rétegezd a poharakba az elkészített hozzávalókat. Először kerüljön minden pohárba a túrókrém, majd a gyümölcs és végül a csokoládé. A pohár tetejét díszítsd a szederrel és a citromfű levéllel.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen cider stílusok léteznek

Ilyen cider stílusok léteznek

A cidernek többféle típusa is létezik, attól függ, melyik ország készíti.

Ültetési idő és technikák az édesburgonyákhoz

Ültetési idő és technikák az édesburgonyákhoz

Az édesburgonya (Ipomoea batatas) népszerű és tápláló növény, amelyet a saját kertedben is sikeresen termeszthetsz.