3 csokis, kakaós desszert, 3 nagyszerű gyümölccsel

A csokoládé hizlal. Persze csak akkor, ha nem tartjuk a mértéket és mindennap sokat fogyasztunk abból. Azonban a magas kakaótartalmú étcsokoládé, nem hizlal – csakis mértékkel fogyasztva – és még az egészségünket is óvja, hiszen tele van antioxidánsokkal, amelyeknek nagyon fontos szerepe van az egészségünk megóvásában, hiszen az antioxidánsok csökkentik a szabadgyökök számát a szervezetünkben. Ez pedig csökkenti a betegségek és esetleges fertőzések kialakulásának kockázatait. A cikkben 3 olyan csokis desszert receptjét olvashatod, amelyek étcsokoládéval készültek, és rendkívül könnyű azokat elkészíteni.
3 csokis, kakaós desszert, 3 nagyszerű gyümölccsel

Narancsos csokikrém kezdőknek hozzávalói:

· 10 dkg, 70 százalékos étcsokoládé

· 5 dl habtejszín

· egy maréknyi mandula

· 1 kisebb narancs

· néhány citromfű levél

Hogyan készítsd el?

Vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét. Majd húzd le az edényt a tűzhelyről. Verd kemény habbá a tejszínt, majd a két hozzávalót óvatosan forgasd, keverd össze. A csokikrémet adagold fagylaltos kelyhekbe, poharakba, és tedd azt be a hűtőbe, akár egy éjszakára.

Hámozd meg, majd szeleteld fel vékonyan a narancsot, illetve pirítsd meg a mandulát, majd mosd meg a citromfű leveleket. Minden csokikrém tetejére egy szelet citrom, 3-4 darab pirított mandula és 1-2 citromfűlevél kerüljön.


Kakaós mousse avokádóval:


· 2 db nagyobb, érett avokádó

· 20 dkg kakaópor

· 1 csipet só

· 3 evőkanál méz

· 1 vaníliarúd

· egy kevés kókusztej

· egy marék kék áfonya

· kókuszreszelék

· pirított dió

Hogyan készítsd el?

Hámozd meg az avokádót, vedd ki a magját, kockázd fel és turmixold le, azaz pépesítsd. Add hozzá a pépesített avokádóhoz a kakaóport, a mézet, sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és ízlés szerinti mennyiségben a kókusztejet. Keverd össze az alapanyagokat. Kanalazd poharakba a desszertet és legalább két óráig hűtsd azt hűtőben. Díszítsd ezt a nagyon finom édességet áfonyával, kókuszreszelékkel és pirított dióval.


Fekete szedres, csokis túródesszert hozzávalói:

· 20 dkg túró

· 2 evőkanál vaníliás porcukor

· 2 vaníliarúd

· 10 dkg étcsokoládé

· 2 evőkanál vaj

· 1,5 dl kókusztej

· 15 dkg fekete szeder

· néhány citromfűlevél

Hogyan készítsd el?

Egy keverőtálban keverd össze a porcukrot a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a túróval. Olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a felkockázott étcsokoládét és az előzőleg felmelegített kókusztejet. Folyamatosan kevergesd.

Mosd meg a fekete szedret, csöpögtesd le és vágd mindegyiket ketté.

Rétegezd a poharakba az elkészített hozzávalókat. Először kerüljön minden pohárba a túrókrém, majd a gyümölcs és végül a csokoládé. A pohár tetejét díszítsd a szederrel és a citromfű levéllel.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen cider stílusok léteznek

Ilyen cider stílusok léteznek

A cidernek többféle típusa is létezik, attól függ, melyik ország készíti.

Útmutató a merlot borokhoz

Útmutató a merlot borokhoz

A következő étkezéshez a legjobb merlot bor kiválasztásához több alapvető irányelv is létezik.