6 praktikus ötlet a konyhába: tárolás és eszközök

Egy konyha berendezésénél minden pakolható centiméter számít, ezért egy új konyha átalakításakor, tervezésekor érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket.
6 praktikus ötlet a konyhába: tárolás és eszközök

Kisebb és nagyobb konyhákban is fontos a megfelelő tárolás és a felszerelések kényelmes elhelyezése. Főzés közben és utána akkor igazán nagy a rendetlenség, ha magunk sem tudjuk mit hova rakjunk.


Néhány praktikus ötlet, amivel megkönnyíthető a konyhában a tárolás

Vajon, hogyan és mivel egyszerűsíthetjük le a konyhai tárolást? A továbbiakban ebben nyújtunk segítséget.

1. Mindig élesek legyenek a kések

A kiváló késkészlet nem olcsó, így érdemes olyan tárolót választani hozzá, ami védi a párától, a szennyeződésektől és szárazon tartja. Készíttethetünk egy olyan fiókot, ahol minden késnek megvan a helye a fába vésett vájatokban, így megvédenek minket attól, hogy a kések megvágják a kezünket. Persze a pultra is kirakhatunk egy késtartót, ha van elég helyünk. A lényeg, hogy a tárolásukra hangsúlyt kell fektetni, hogy sokáig jó minőségű és éles maradjon a késkészletünk.

2. Lábasok, fazekak és fedők külön tárolása

A fedők mindig bosszúságot okoznak, hiszen ha simán egymásra rakjuk őket akkor elcsúszkálnak a polcon, ha pedig az edényekkel együtt tároljuk, akkor nincs helytakarékosság. Ezért célszerű egy mély fiókot készíttetni, ahol elférnek az edények és egy kevésbé mélyet föléje, ahol pedig a fedők tárolhatók. Amennyiben nem szeretnénk külön terveztetni konyhaszekrényt ezeknek az edényeknek, akkor használhatunk egy edényszárítót is a fedők tárolására.

3. Kreativitás

Konyhai tárolót bármiből ki lehet alakítani csak a képzeletünk szab határt. Használtan is remek holmikat vásárolhatunk, nagyon olcsón. A konyhai fogók, fakanalak, merőkanalak egy fonott kis kosárban is elférnek, a sütőformákat egy sütis üvegbe is beletehetjük.

4. Fűszerek tárolása

Ez egy izgalmas témakör, hiszen van aki címkét tesz a fűszertartóra, van aki forgó tálcára helyezi, van aki a falra szerelhető fűszerpolcon tartja, a lényeg, hogy könnyen elérhető legyen és mindig megtaláljuk amit keresünk.

5. A munkafelület növelése

Egy kigördíthető alsó konyhaszekrény elem nemcsak a munkafelületet növeli meg, de a lap jó vágódeszkának is egyben.

6. Praktikus magas mosogató csaptelep

Az edények leöblítését, zöldség-gyümölcs mosást, nagyobb edények kezelését nagyon megkönnyíti egy magas profilú konyhai csaptelep, ami még kihúzható zuhanyfejjel is el van látva.

De nem csak az eszközök ügyes elhelyezése, hanem a konyhai gépek is egyszerűbbé tudják tenni a konyhai munkát. Sok ilyen gép van, ami már hozzátartozik a normál konyhai berendezéshez, mint a kenyérpirító, kávéfőző, vízforraló, szagelszívó, mosogatógép, de vannak újabb gépek amelyek még nem természetesek, de nagyon jó szolgálatot tehetnek, ilyen például a tésztakészítő gép, amivel rengeteg féle és fajta finomság készíthető házilag. A tésztakészítő gép ára az Anvalor webáruház oldalán megtekinthető.

Összegezve

A konyhában a legfontosabb, hogy kreatívak legyünk és minden lehetséges hely kihasználásával, biztosítsuk az eszközök elhelyezését a konyhabútorban és rajta.

Kapcsolódó cikkek

6 praktikus ötlet a konyhába: tárolás és eszközök

6 praktikus ötlet a konyhába: tárolás és eszközök

Egy konyha berendezésénél minden pakolható centiméter számít, ezért egy új konyha átalakításakor, tervezésekor érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeket.