3 tipp a következő költözéshez

Van néhány alapvető csomagolási tipp, amit szem előtt kell tartani, ha új helyre költözik.
3 tipp a következő költözéshez

A szobánkénti csomagolással megspórolhatja a frusztrációt és az időt. Például a konyhai tárgyakat csomagolja ugyanabba a dobozba, mint az asztali és üvegárut. Ezenkívül mindenképpen készítsen képeket a kábelekről, hogy az új házban könnyebbé tegye a berendezkedést. Ez a három költözési tipp segít abban, hogy jó lábbal induljon neki a költözésnek, és zökkenőmentes legyen a költözés.

Ne ragadtassa el magát túlságosan a csomagolás feladatával. Tartsa a fontos dokumentumokat rendezetten egy dossziéban vagy mappában, hogy gyorsan hozzáférhessenek. Készítsen egy ellenőrző listát is a költözéshez szükséges alapvető tárgyakról, beleértve a piperecikkeket és a szerszámokat is. Mindenképpen csomagoljon csavarhúzót és kalapácsot arra az esetre, ha meglazult szöggel vagy csavarral találkozna. Emellett ügyeljen arra, hogy tiszta állapotban hagyja el az lakását, mivel ez segít az eladónak vagy a bérlőnek, hogy több pénzt kapjon.

A csomagolás előtt ki kell ürítenie a tartalékszobát, és el kell kezdenie a már nem használt tárgyak becsomagolását. A legjobb lenne, ha néhány hónappal előre elkezdené a csomagolást. Ellenőrizze továbbá, hogy vannak-e olyan dolgok, amelyeket esetleg a tartalékszobában tárolt, és kezdje el ezek becsomagolását. Szervezzen egy költözési ellenőrzőlistát, hogy mindent elintézzen a költözés napja előtt.

Készítsen egy listát az összes holmijáról, beleértve a bútorokat is. A lista segít emlékezni mindenre, és különösen hasznos, ha gyermekei vagy háziállatai vannak, akiket el kell költöztetnie. Ha lehetséges, készítsen egy listát több hónappal előre, és tartsa magát hozzá. Ezenkívül készítsen leltárt mindenről, amit elköltöztet, mivel ez hasznosnak bizonyul majd biztosítási szempontból. Az időbeosztás abban is segít, hogy az új otthona olyan tiszta és biztonságos legyen, amilyennek gondolja.

Jó előre kezdje el a lakótárs keresést. Használhat egy szobatárskereső szolgáltatást, vagy egyszerűen csak hirdethet egy szabad szobát az interneten. A költözés véglegesítése előtt mindenképpen vizsgálja meg a potenciális szobatársakat. Miközben az új otthonra készül, mindenképpen vonja be a gyerekeit is a folyamatba. Beszélje meg velük, hogy mit fognak tapasztalni a költözés során. A főbérlővel és a közműszolgáltatókkal is érdemes előre egyeztetni.

Fontolja meg, hogy ideiglenes lakhatási megoldást találjon. Ideiglenes lakhatásra akkor lehet szükség, ha egy ideig az új házban tervez maradni. Győződjön meg róla, hogy a költöztető cég, amelyet megbízni tervez, teljes értékű biztosítást kínál a vagyontárgyai védelme érdekében. Bár csábító, hogy többet költsön, mint amennyi a jelenlegi házában van, jobb félni, mint megijedni. Így ugyanis felkészültebb lesz a váratlan kiadásokra.

Készítsen tervet a holmijának kiürítésére. Kezdje a nyilvánvaló dolgokkal, majd térjen át a kevésbé nyilvánvaló dolgokra. Ne feledkezzen meg arról, hogy a nyilvánvalóan kidobásra ítélt és a cserére szoruló tárgyaknak is külön kupacokat különítsen el. Tartsa szem előtt új otthona elrendezését, valamint annak méreteit. Az új házban lehet, hogy kevesebb hely lesz a holmijának, ezért ennek megfelelően tervezzen. Ha nem tudja elajándékozni az összes holmiját, fontolja meg egy garázsvásár megszervezését a költözés előtt.

Kapcsolódó cikkek

Íróasztal a gyerekszobában: így lesz praktikus és strapabíró

Íróasztal a gyerekszobában: így lesz praktikus és strapabíró

Ahogy a gyerkőc cseperedik, úgy lesz szüksége egyre nagyobb térre, egyre több bútorra.

Hálószoba ötletek: így alakítsd ki az álom otthonodat!

Hálószoba ötletek: így alakítsd ki az álom otthonodat!

Egy klasszikus hálószoba esetén általában a világos és pasztell színek a jellemzőek.