Hogyan telepítsük az elektromos fűtést?

Az elektromos fűtés telepítése az egyes rendszerektől függően változik, ám függetlenül attól, hogy melyik rendszer a megfelelő a projekthez, ajánlhatunk néhány általános telepítési irányelvet.
Hogyan telepítsük az elektromos fűtést?

Elektromos padlófűtési rendszerek

Választhat fűtőszőnyeget vagy vezetékes elektromos sugárzó padlófűtési rendszereket. Egyes sugárzó rendszerek öntapadó hátlappal vagy sínekkel rendelkeznek, másokhoz speciális szalagot tartalmazó készlet tartozik. Akárhogy is, a rendszert egy szigetelőrétegre kell felszerelni. Ezután a rendszer tesztelése és elektromos hálózatra csatlakoztatása következik, majd ezt követően fektetheti le a padlót.

7 tipp az elektromos rendszer telepítéséhez:

1. A sugárzó fűtést nem lehet elvágni, és nem lehet faltól falig vagy állandó lámpatest alá szerelni. Számítsa ki a fűtött területet úgy, hogy kivonja az összes, a padlóval egy síkban fekvő lámpatest területét, majd szorozza meg 0,85-tel. Innentől kezdve egyszerű kitalálni, mire van szüksége.

2. A szigetelés betonlapon vagy kúszótér felett javasolt. A padlószigetelés hőtörést hoz létre az aljzat és a kész padló között, jelentősen csökkentve a lefelé irányuló hőveszteséget - olvashatjuk a https://www.futofolia.hu/elektromos-futes/ oldalon.

3. A rendszerek barkácsolhatóak lehetnek az útmutatók alapos áttekintésével, de a munka elvégzéséhez mindig engedéllyel rendelkező villanyszerelőre lesz szükség.

4. A csempe kiváló padlóburkolat választás elektromos sugárzó padlófűtéshez. Akár a fűtési rendszer telepítésével egyidejűleg is telepítheti, ráadásul bármilyen méretű csempe megfelelő lehet.

Hidraulikus fűtött padlórendszerek

A hidraulikus rendszerben a csövek és a kazán a padló alá vannak szerelve. A hidraulikus rendszerekben sok mozgó alkatrész található, ezért gyakran szükség van egy gépészmérnök segítségére a rendszer létrehozásában és tervezésében.

Mennyibe kerül a sugárzó padlófűtés?

A fűtött padlók költsége nagyon változó, a rendszer méretétől és a választott rendszer típusától függ. Figyelembe kell venni a telepítési és üzemeltetési költségeket is.

“A sugárzó padlófűtési rendszer üzemeltetésének költségei a mérettől és a használattól függően változnak. A padlófűtési rendszer üzemeltetésének költsége azonban lényegesen alacsonyabb, mint a legtöbb hagyományos alternatíváé. Hogy képet adjunk, egy átlagos fürdőszobai rendszer körülbelül 300 wattot használ, ami megegyezhet a tükör feletti lámpák energiafogyasztásával” - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Az elektromos rendszer előnye, hogy bár az elektromos áramot drágának tekintik, a rendszerek zónázhatók és programozhatók, és valójában nagyon költséghatékonyak.

Praktikus a sugárzó fűtés ipari célú épületekben?

A sugárzó fűtés nem csak a lakástulajdonosok számára jelent jó lehetőséget. Ipari környezetben vagy munkahelyen alacsonyabb működtetési költségeket, nagyobb telepítési rugalmasságot, valamint hatékonyabb, tisztább és csendesebb fűtést biztosítanak. Ezenkívül a sugárzó fűtési rendszerek nem igényelnek folyamatos karbantartást sem. Összességében a sugárzó padlók kiváló választási lehetőséget jelentenek az ipari létesítményekben is.

Összegzés: Megéri a fűtött padló?

Bár a sugárzó fűtés beépítési költsége magasabb, mint a hagyományos radiátorok beépítési költsége, számos lehetőség áll rendelkezésre az Ön pénztárcájának megfelelően, és érdemes szem előtt tartani, hogy a padlófűtés hosszú távon jelentős költségmegtakarítást jelent az energiaszámlákon.

Kapcsolódó cikkek

Alapvető grillező eszközök és tartozékok

Alapvető grillező eszközök és tartozékok

A grillezés nagyszerű módja az ételek elkészítésének, de a sikeres grillezéshez szükséges eszközök és tartozékok nem mindenkinek ugyanazok.

A megfelelő kandalló kiválasztása az Ön otthonához

A megfelelő kandalló kiválasztása az Ön otthonához

A megfelelő kandalló kiválasztása otthonába nehéz feladat lehet.

3 tipp a következő költözéshez

3 tipp a következő költözéshez

Van néhány alapvető csomagolási tipp, amit szem előtt kell tartani, ha új helyre költözik.