Hálószoba ötletek: így alakítsd ki az álom otthonodat!

Egy klasszikus hálószoba esetén általában a világos és pasztell színek a jellemzőek.
Hálószoba ötletek: így alakítsd ki az álom otthonodat!

Az ágyak közül a faanyagú illik ebbe a stílusba, esetleg még a fém is megfelelő lehet, lehetőleg mindkét végén támlával. Lelógó ágytakaróval és sok díszpárnával. Az anyagokat tekintve jellemző a természetes anyagok közül a gyapjú és a pamut, ebből készül a szőnyeg és az ágytakaró, de esetleg a függöny is.

A hálószoba az a hely, ahol kipihenhetjük a nap fáradalmait, ahová elvonulhatunk, relaxálhatunk, de annak ellenére, hogy nagyon fontos szerepe van az életünkben, nagyon sokan kevés időt töltenek a berendezésével. Természetesen az is lényeges kérdés, hogy kinek a hálószobájáról beszélünk, mert nem mindegy, hogy gyermek vagy felnőtt hálóról van szó. A stílus sem elhanyagolható szempont, ha valamilyen irányzatot akarunk követni a berendezésben.

Legyen benne ágy, amibe belefekhetünk, egy szekrény, amibe a ruháinkat tehetjük aztán majdnem kész is van, csak hangulatot kell adni még neki, hogy alkalmas legyen a kikapcsolódásra és a pihenésre.

Ha kicsi a szoba

Ha nagyon kicsi a hálószoba akkor a kulcskérdés az ágy elhelyezése lesz, majd a szoba térérzetének növelése, hogy ne érezzük nyomasztónak a teret. Az ágy elhelyezésével lehet, hogy az éjjeliszekrénynek már nem jut hely, de azt lehet pótolni egy polccal is. Éjjeli lámpa helyett a fali lámpa vagy spot lámpa a helytakarékos megoldás. A térnyeréshez érdemes a függőleges felületeket is kihasználni mennyezetig érő polcokkal, és az ágy alatti tároló se maradjon kihasználatlanul. A fehér, a bézs, jó választás lehet, mert visszatükrözi a fényt így nagyítja a teret.

Ha téglalap alakú

A téglalap alakú szobák általában hosszúak és keskenyek, így az ágyat nem szabad középre tenni, inkább a szoba hosszába érdemes helyezni. Így azért marad hely a többi bútornak is. Az is egy megoldás lehet, ha a szoba két részre osztásával, ahol az ágy áll, az lesz a pihenés helye, a másik pedig a dolgozó rész helye.

Ha egy párnak kell kialakítani

Abban az esetben ha két ember hálószobáját kell kialakítani, figyelembe kell venni, hogy két ember igényeinek kell megfelelni, és ezért sokszor személytelenné válik a háló. Ha a háló berendezésénél inkább a praktikumra és a funkcionalitásra törekszünk akkor alkalmazzunk egy kis dekorációt, tükör felhelyezésével, ami nagyítja a teret, az ágyra tegyünk díszpárnákat, az ágytakaró és az ágynemű színe passzoljon a többi kiegészítővel.

Az ágyneműk meghatározóak az alvás kényelme szempontjából, milyen anyagból készült, puha, kényelmes, meleg vagy selymes, hideg érzetűek-e az anyagok. Természetes vagy műszál-e az alapanyaguk. Az ágyneműk, lepedők és kiegészítők webáruháza ráadásul segít abban, hogy akár az ágyból is kényelmesen kiválaszthassuk a megfelelő darabot.

Összegezve

Hálószoba kialakítása esetén a legfontosabb, hogy helyet adjon a pihenésnek, az elvonulásnak, hogy ki tudjuk pihenni a nap fáradalmait. Ehhez igazodjon a hálószoba berendezése, az ágynemű, az ágyneműhuzat, az ágytakaró puha, kellemes anyagból készüljön, hogy jobban érezzük magunkat a hálószobában.

Kapcsolódó cikkek

A kémények karbantartása és tisztítása: miért és milyen gyakran szükséges?

A kémények karbantartása és tisztítása: miért és milyen gyakran szükséges?

A kémények fontos részei otthonunk fűtőrendszerének, és működésük megbízhatóságát és hatékonyságát illetően alapvető szerepet játszanak.

A jó matrac 5 előnye

A jó matrac 5 előnye

Egy jó éjszakai alvás csodákra képes a testeddel és az elméddel.

3 tipp a következő költözéshez

3 tipp a következő költözéshez

Van néhány alapvető csomagolási tipp, amit szem előtt kell tartani, ha új helyre költözik.