Íróasztal a gyerekszobában: így lesz praktikus és strapabíró

Ahogy a gyerkőc cseperedik, úgy lesz szüksége egyre nagyobb térre, egyre több bútorra.
Íróasztal a gyerekszobában: így lesz praktikus és strapabíró

Itt az ideje kialakítani számára egy kis sarkot, ahol írhat, rajzolhat, olvashat, számítógépezhet. Ez egyfajta befektetés, hiszen a itt sok időt tölt majd el, így fontos, hogy időtálló és strapabíró asztalt vegyünk számára, ami esetében nem lesz szükség évenkénti cserére.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogyan lesz egy íróasztal praktikus és strapabíró.

A tökéletes íróasztal: milyen is az?

Az első és legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet. Ezt sok minden befolyásolja, tekintve, hogy nem biztos, hogy minden szobában van hely egy 160 cm széles változatnak. A pakolhatóság szempontjából viszont kulcskérdés, hogy mekkora maga a felület, de nem árt a magasságra is figyelni, hiszen utóbbi kapcsán is nagy eltérések lehetnek. Azért is fontos, mert így megőrizhetjük a gyerek egészségét. Egy jó íróasztalnál a talp a földön pihen, a térd pedig megfelelő szögben záródik, így nem kell görnyedni és nyújtózkodni sem tanulás közben.

Kell hely az elektronikai eszközöknek is!

Jó, ha elfér rajta egy laptop, hiszen idővel sok időt tölt majd el a számítógép társaságában. Fontos, hogy az eszközt biztonságosan tudja használni, régi gép esetén szükség van a DELL laptop akkumulátor cseréjére, így szinte olyan lesz, mintha új lenne. Egy kisgyermek esetében nem biztos, hogy a legjobb megoldás egy teljesen új készülék, hiszen az elején még úgysem csinál rajta semmi olyat, ami nagy megterhelést jelentene az eszköz számára.

Jó megoldás persze egy tablet is, amely kevesebb helyet foglal, mindenhova magával tudja cipelni. Ugyanolyan kiváló választás tanulás szempontjából, hiszen itt sem lesz akadály számára az írás vagy az olvasás.

Tárolók mindenekfelett!

Ne feledkezzünk meg az asztal körüli tárolókról, hiszen felnőttként lehet, hogy kevesebb holmink van, a diákoknál a rengeteg könyv és füzet sok helyet igényel. A legjobb persze, ha a maga a bútor rendelkezik fiókokkal, viszont itt ügyelni kell arra, hogy azok nagyok legyenek, hogy minden fontos eszköz elférjen bennük.

Jó választás egy görgős tároló is, amit akár az ágyhoz is magával vihet, nem foglal helyet, főleg, ha az íróasztal alá toljuk be azt. Szinte mindent bele lehet pakolni, strapabíró és multifunkcionális, hiszen később is alkalmas lesz arra, hogy egyéb dolgokat helyezzen el benne. Jól jön például az egyetemen is, ahol már másnak kell helyet hagyni.

Összegezve

A tökéletes íróasztal a gyerekek számára az, amely nem túl magas, amiben van elég tároló, valamint kényelmesen tud mellette ülni. Nem görnyed és nem is nyújtózkodik felette, hogy elérje a felületét.

Kapcsolódó cikkek

A kémények karbantartása és tisztítása: miért és milyen gyakran szükséges?

A kémények karbantartása és tisztítása: miért és milyen gyakran szükséges?

A kémények fontos részei otthonunk fűtőrendszerének, és működésük megbízhatóságát és hatékonyságát illetően alapvető szerepet játszanak.

Hogyan telepítsük az elektromos fűtést?

Hogyan telepítsük az elektromos fűtést?

Segítünk néhány fontos tanáccsal.

Kéziszerszámok famegmunkáláshoz

Kéziszerszámok famegmunkáláshoz

Mielőtt elkezdené összeszerelni első szerszámosládáját, érdemes beruházni néhány faipari kéziszerszámba.