Tormás édesburgonya saláta: frissítő és tápláló saláta, amely tökéletes kiegészítője lehet bármely étkezésnek

Ez a saláta nem csak ízletes, de tápláló is, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Könnyű elkészíteni, és tökéletes választás lehet ebédre, vacsorára vagy akár egy ünnepi asztal mellé is. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a frissítő és tápláló salátát.
Hozzávalók:
2 nagy édesburgonya, meghámozva és kockára vágva
2 evőkanál olívaolaj
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 nagy alma, vékony szeletekre vágva (pl. Granny Smith)
1/2 csésze dió vagy pecan, durvára vágva
1/4 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
A tormás öntethez:
3 evőkanál friss reszelt torma
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál méz
1/3 csésze extra szűz olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
Előkészítés:
Kellékek:
Sütő és sütőpapírral bélelt tepszi
Nagy keverőtál
Kisebb keverőtál az öntethez
Keverőkanál vagy spatula
Elkészítési Lépések:
Édesburgonya előkészítése és sütése:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Dobáljuk be az édesburgonya kockákat az olívaolajjal, sóval és borssal egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Süsük 25-30 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul és enyhén megpirul a szélein. Hagyjuk kihűlni.
Tormás öntet elkészítése:
Egy kisebb keverőtálban keverjük össze a friss reszelt tormát, almaecetet, mézet és olívaolajat. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Keverjük jól össze, amíg az öntet homogén nem lesz.
Saláta összeállítása:
Egy nagy keverőtálban helyezzük el a sült édesburgonyát, az almaszeleteket, a durvára vágott diót vagy pecant és a friss petrezselymet.
Öntsük rá a tormás öntetet, és óvatosan keverjük össze, hogy minden összetevő jól bevonódjon az öntettel.
Tálalás:
Tálaljuk a salátát azonnal, vagy hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.
Friss petrezselyemmel és extra tormával díszíthetjük a tetejét.
Tálalási tippek:
Ez a saláta tökéletes kiegészítője lehet grillezett húsoknak vagy halaknak.
Kiváló választás piknikekre vagy potluck vacsorákra, mivel előre elkészíthető és hűtőben tárolva is finom marad.
Aki szereti az édes és sós ízkombinációkat, próbálja ki sült bacon darabokkal vagy feta sajttal megszórva.
Ez a tormás édesburgonya saláta nem csak egészséges és tápláló, de egy igazi ízorgia is, amely biztosan lenyűgözi a családot és a barátokat egyaránt. Az édesburgonya, alma, dió és a pikáns tormás öntet kombinációja egy frissítő és különleges ételélményt nyújt, amely tökéletesen illeszkedik bármely étkezéshez.