Csónakázás a föld alatt a Tapolcai-tavasbarlangban

Magyarország egyik leglátogatottabb barlangja, a Tapolcai-tavasbarlang, amely már 1912 óra látogatható, illetve 1938 óta pedig földalatti csónakázására is van lehetőség. Tapolca alatt terül el a több kilométer hosszú barlangrendszer, amelynek az egésze nem, csak egy kisebb részlete tekinthető meg.
Csónakázás a föld alatt a Tapolcai-tavasbarlangban

Akármelyik évszakban is szeretnénk új élményeket gyűjteni, ezt megtehetjük és nem is kell nagyon felöltöznünk, hiszen a barlangban egész évben 18-20 fokra számíthatunk. A fázósabbak azonban vigyenek magukkal pulóvert.

A Tapolcai-tavasbarlang mellett van egy interaktív kiállítóér is, ahol bepillantást nyerhetünk a karsztvidék lenyűgöző világába is. Ismereteinket tovább bővíthetjük, hiszen a föld mélyén még 3D-s vetítés is vár bennünket. Az érdeklődőket várja a Búvár-terem, a Cseppkő-terem, a Geopark-terem, a Denevér- terem, az Ősrégész-terem, az Őskarszt-terem és Vetítő-terem. A gyerekeket játszótér, a bátrabbakat pedig még mászófal is várja.

A fogadóépületben a karsztvidék csodálatos világát ismerhetjük meg egy kiállítás keretében. A felnőtteknek a kőtapogató program jelenthet feledhetetlen élményt, illetve próbára is teszi a képességeiket, addig a gyerekek számára a kúszóbarlang nyújthat feledhetetlen élményeket.

A Tapolcai-tavasbarlang lehetőséget nyújt a letűnt korok élővilágának megismerésére az ősföldrajzi festményeken keresztül, illetve azt is megcsodálhatjuk, hogy a karsztvíz milyen csodálatos alakzatokat formál a mészkőből.

A Tapolcai-tavasbarlangban élményfotó készítésére is van lehetőség. Miközben a földalatti vízi világban gyönyörködünk, egy automata fotórendszer fényképet készít rólunk, majd kérés szerint, a fotónkkal egyedi ajándéktárgyak is készülnek, amelyeket meg is vásárolhatunk. Választhatjuk csak a sima fényképet, de kulcstartót, normál hűtőmágnest és óriási hűtőmágnest, amelyet képkeretként is használhatunk, és amelyet ki is támaszthatunk.

A Tapolcai-tavasbarlangban kizárólag csoportokat (minimum létszám 15 fő) fogadnak. Egyéni vendégek számára azonban nincs lehetőség sem e-mailben, sem pedig telefonon időpontfoglalásra. Még több információért kattints a Facebook oldalukra!

A tavasbarlangban történő csónakázás feledhetetlen élményeket ígér. Nem pusztán a látvány miatt, hanem azért is, mert mi magunk evezünk majd a csónakban ülve. Azonban a szűkülő járatokban előfordul, hogy csak kézzel tudunk majd evezni, kézzel tudjuk magunkat, pontosabban a csónakot lökni.

Tapolcai szállások itt!

Tapolcai apartmanok itt!

Kapcsolódó cikkek

Barlang fölé épült az ország egyik legkülönlegesebb szállodája, a Hunguest Hotel Pelion

Barlang fölé épült az ország egyik legkülönlegesebb szállodája, a Hunguest Hotel Pelion

Mesés környezetben pihenhetünk, töltődhetünk és gyógyulhatunk Tapolcán.

Csónakázás a föld alatt a Tapolcai-tavasbarlangban

Csónakázás a föld alatt a Tapolcai-tavasbarlangban

A Tapolcai-tavasbarlangban feledhetetlen élményeket szerezhetünk.