Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

A kedvesség egy velünk született erény. Aztán ez az erény vagy megmarad bennünk, vagy, ahogy idősödünk, úgy vész el bennünk, vagy kerül a lelkünk, a szívünk legmélyére. Mindenki megtapasztalhatta már, hogyha kedvesen bánik az emberekkel, akkor többnyire ugyanezt a viselkedést kapja vissza. Ha mosolyogva és illedelmesen lépünk be egy üzletbe, akkor az eladó is visszamosolyog ránk, és ő is kedvesen fog bennünket üdvözölni. Azonban a mogorvaság, mogorvaságot szül. A kedvesség valamit elindít az emberekben. Hiszen mindenkinek szüksége van kedvességre, ami voltaképpen a szeretetből fakad. Lelkileg is jót tesz nekünk és másoknak, ha kedvesek vagyunk, de számos más előnye is van a kedvességnek. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!
Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

A szívre is hat

Amennyiben kedvesek vagyunk, úgy a szívünk megtelik szeretettel. Az idegesség is oka lehet az artériák merevségének, de a kedvesség jó hatással van az artériák működésére, így a szívünk egészségére is.

A kedvesség fiatalossá tesz

Mindenki látott már morcos embert. Ilyenkor az ember arca furcsa grimaszba torzul, amely állapot, akár éveket is öregíthet rajta. Ha azonban kedvesek vagyunk, akkor egy oxitocin nevű hormon szabadul fel a szervezetünkben, amely csökkenti a bőrben a szabadgyököket és enyhíti azok káros hatásait. Ráadásul, a kedvesség, még az immunrendszer működésének is jót tesz, márpedig a betegségek elkerüléséhez egészséges immunrendszerre van szükségek. Az egészséges ember, pedig bármennyi idős is, sokkal fittebben és fiatalosabbnak hat, mint az, akinek betegségekkel kell megküzdenie.

Ha kedvesek vagyunk, csökkenhet a vérnyomásunk

Mivel a kedvesség jó tesz a vér áramlásának, így a magas vérnyomás problémája is rendeződhet. A kedvesség azt jelenti, hogy jó lelkiállapotba kerülünk, vagyis ellazultak vagyunk. Ez az erek állapotára is pozitívan hat, hiszen az ereket is ellazítja. Ez jobb váráramlást tesz lehetővé, így csökkentve a magas vérnyomást. Amikor feszültek vagyunk, stresszesek leszünk, ez pedig megemeli a vérnyomást, így érdemes megőrizni a nyugalmunkat és kedvesnek lenni a környezetünkben élőkkel.

A kedvesség és a lelkiállapot

A szorongó ember mindentől fél és ezért általában sok esetben feszült és ideges. Ez az állapot az izmok megfeszülését eredményezi. Azonban a kedvességgel csökkenthető ez a szorongás. A kedvesség megnyugtatja az idegrendszert. A kedvesség úgy hat az idegrendszerre, mintha csak egy gombot kapcsolnánk be azon, azaz kedvesség hatására, mintegy relaxációs állapotba kerülünk. Ez a viselkedés nem csak a testet pihenteti, de az egész agy működését javítja, illetve az idegrendszert is regenerálja.

Kapcsolódó cikkek

Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

A kedves ember sokkal szimpatikusabb, mint az a személy, aki állandóan mogorva. Nem beszélve arról, hogy a kedvesség mennyire pozitívan hat az egészségre is. Mutatjuk is, hogy miért olyan kifizetődő kedvesnek lenni.

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

A gyermekeknek való játékvásárlás szórakoztató lehet, de biztonságosnak is kell lennie.

Miért van szüksége az immunrendszerünknek C- vitaminra?

Miért van szüksége az immunrendszerünknek C-vitaminra?

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amelynek kiemelkedő szerepe van az immunvédelemben. Mire van még hatással? Miért is jó nekünk ez a vitamin?