Mennyi természetes vitamint eszünk?

A különbség csupán a vitamin szükséget mennyiségében lehet.
Mennyi természetes vitamint eszünk?

Azok, akik igyekeznek egészségesen táplálkozni, nagyobb esélyük van arra, hogy szervezetüket megfelelő mennyiségű vitaminnal lássák el. Ehhez igen sok zöldséget és gyümölcsöt kell napi szinten fogyasztani, ami viszont nem erőssége a magyar embereknek.

Mennyi természetes vitamint eszünk?

Míg a mediterrán országokban a napi zöldség fogyasztás fontos része az életnek, és a napi étel fogyasztásának akár 50 %-t is jelenti, ezzel szemben kicsiny kis hazánkban ez sokszor 10%-t sem éri el. Pedig zöldségeink és gyümölcseink jelentik a vitaminok legnagyobb természetes forrását. Sajnálatos módon az elmúlt évtizedekben bizonyítottan nagyon sokat csökkent táplálékaink vitamin és ásványi anyag mennyisége, ennek következtében igen sok zöldséget és gyümölcsöt kell ahhoz elfogyasztanunk, hogy a napi szükségletünk biztosítva legyen.

Példaként nézzük meg, hogy 1000 mg C-vitamin beviteléhez mennyi gyümölcsöt is kell napi szinten elfogyasztanunk! A legfrissebb adatok szerint ehhez 2,5 kg citromot vagy 20 kg almát kell megennünk! Éppen ezért hazánkban kifejezetten fontos szerepe lehet a vitaminok egyéb forrásokból szervezetünkbe történő bejuttatásának, mert elég könnyen beláthatjuk, hogy nem sokan vagyunk képesek ennyi citromot vagy almát egy nap megenni.

Milyen egyéb forrásaink vannak a megfelelő mennyiségű vitaminok bevitelére?

Ehetünk szintetikus vitaminokat tabletták, kapszulák formájában, de választhatunk egy ennél sokkal egészség barátabb forrást is: a gyógygombákat, melyek koncentrált formában tartalmazzák a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és aminosavak tömegét.

Reggel kezdhetjük a napot például egy isteni Bio ganodermás kávéval. Napközben ihatunk egy ganoderma és shiitake gombát is tartalmazó teát, vagy este alvásunk elősegítésére egy levendulás, süngombás teát. Ezáltal nem csak a szervezetünk tápanyagokkal való feltöltését biztosítjuk, hanem az immunrendszerünk működését is turbósabb üzemmódba kapcsolhatjuk. Így a vírusok, baktériumok is kevésbé tudnak elszaporodni szervezetünkben, és az erőnléti állapotunk is sokkal jobb lehet.

Nagyon fontos, hogy BIO minősítéssel rendelkező gyógygombákat fogyasszunk, hisz a gombák mindent magukba szívnak a környezetükből, amit csak találnak. Az ellenőrzött biogazdaságokból származó készítmények tisztasága garantált, ezért érdemes innen származó gyógygomba terméket választani.

Kapcsolódó cikkek

Útmutató a merlot borokhoz

Útmutató a merlot borokhoz

A következő étkezéshez a legjobb merlot bor kiválasztásához több alapvető irányelv is létezik.

3 csokis, kakaós desszert, 3 nagyszerű gyümölccsel

3 csokis, kakaós desszert, 3 nagyszerű gyümölccsel

A gyümölcsös desszerteket a legegyszerűbb elkészíteni. Most gyorsan elkészíthető desszertről olvashatsz.

Ilyen cider stílusok léteznek

Ilyen cider stílusok léteznek

A cidernek többféle típusa is létezik, attól függ, melyik ország készíti.