Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

A gyermekeknek való játékvásárlás szórakoztató lehet, de biztonságosnak is kell lennie.
Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC) keményen dolgozik a gyermekek egészségének és biztonságának védelmén. A játékoknak biztonságosnak, szórakoztatónak és tanulságosnak kell lenniük. De a megfelelő játékok megvásárlása nem könnyű. A szülőknek vásárlás előtt figyelembe kell venniük gyermekük korát, érdeklődési körét és érettségi szintjét. El kell olvasniuk a játék címkéjét is, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az életkorának megfelelő.

Vannak olyan játékok, amelyek valójában károsak a gyermekekre. Az apró alkatrészekből álló játékok például fulladásveszélyesek. Mérgezőek is lehetnek, asztmát és egyéb betegségeket okozhatnak. A legjobb, ha olyan játékokat választasz, amelyeknek nagy, szilárd részei könnyen tisztíthatók.

Egyes játékok olyan anyagból készülnek, amelyek lángállóak lehetnek. Ha gyermeke a szabadban fog játszani, győződjön meg róla, hogy sisakot visel. Az elektromos játékokat is biztonságosnak kell jelölni. Az UL (Underwriters Laboratories) által jóváhagyottnak kell lenniük. Ezeket a teszteket azért végzik, hogy biztosítsák a játékok és termékek biztonságát.

A biztonsági visszahívások egy másik módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő játékokat vásárolja. Évente több mint egy tucat gyermek hal meg játékokkal kapcsolatos balesetben. A CPSC szorosan figyelemmel kíséri a játékok gyártását és tesztelését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok biztonságosak a gyermekek számára. Azt is megkövetelik, hogy a játékok megfeleljenek egy bizonyos minőségi szintnek, és meghatározott korosztályoknak megfelelőek legyenek.

Az életkornak megfelelő játékok kiválasztása garantálja gyermeke biztonságát, és segít abban, hogy sokáig élvezze a játékot velük. Egy játék azonban lehet szórakoztató és hasznos, de ha nem biztonságos, nem éri meg gyermeke pénzét vagy idejét. A biztonságon kívül számos más dolgot is figyelembe kell vennie, amikor játékokat vásárol gyermekeinek.

A megfelelő játékok megvásárlása trükkös lehet, különösen, ha kisgyermeknek vásárol. Szerencsére a gyártók már elkezdték címkézni a termékeiket az egyes korosztályok számára. Ha nem biztos benne, hogy egy játék alkalmas-e gyermeke számára, kérjen ajánlást gyermekorvosától. Ne feledje azt sem, hogy az olcsó játékok nem feltétlenül jók. Gyermeke kedvenc felnőttjétől is kérhet tanácsot. Ők sokat tudhatnak a játékokról és arról, hogy mit szeret.

A megfelelő méretű játékok megvásárlása szintén jó ötlet. Könnyen hordozhatónak és kezelhetőnek kell lenniük. Szilárdnak és tartósnak is kell lenniük, hogy kibírják a normál igénybevételt. Ez azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran cserélni őket. Érdemes megfontolni azt is, hogy olyan játékokat válasszon, amelyek fából készültek, mivel ezek tartósabbak és környezetbarátabbak.

Sok gyermek szenved balesetet, amikor túl kicsi vagy éles szélű játékokkal játszik. Győződjön meg róla, hogy felügyeli a kisebb gyermekeket, amikor új játékokkal játszanak.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

A gyermekeknek való játékvásárlás szórakoztató lehet, de biztonságosnak is kell lennie.